چطور برای کسب و کارهای کوچک در یوتیوب بازاریابی کنیم؟ کسب درآمد در یوتیوب به چه شکل است؟ پاسخ به این سوالات را در این مقاله از سئو روز بخوانید.
فعالیت یوتیوب در سال ۲۰۰۵ شروع شد و در حال حاضر بعد از گوگل، دومین موتور جستجوی بزرگ دنیاست، درهر دقیقه بیشتر از ۲ میلیارد کاربر در حال آپلود صدها ساعت محتوای ویدیویی به این سایت هستند.
حدود ۱۶ سال از شروع فعالیت این سایت گذشته و تعدادی بی شمار از کانالهای محبوب، وجب به وجب این سایت رو اشغال کردن.
با این حساب آیا ورود به فضایی تا به این حد رقابتی برای اونهایی که تازه به فکر ایجاد یک کانال یوتیوب مرتبط با بیزینس خودشون افتادند خیلی دیر شده؟
خیر، به هیچ وجه اینطور نیست. گوگل در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و هنوز هم میلیونها وبسایت با هم در حال رقابتند تا بتونن در صفحه اول نتایج جستجو یش باشند.
یوتیوب به اندازه گوگل شلوغ نیست و از طرفی هرچه جلوتر میریم محبوبیت محتواهای ویدیویی بیشتر از قبل میشه.
همین اواخر مقاله ای منتشر کردم با این عنوان: نحوه ایجاد یک کانال یوتیوب مفید برای مبتدیها.
در اون مقاله به همه نکات مهم (بهترین کارهای قابل انجام در یوتیوب آرت، بهینه سازی آپلود ویدیوها در یوتیوب به منظور بهترین نمایش، و هدایت ترافیک از یوتیوب به وبسایت یا اکانت شبکههای اجتماعی شما) اشاره کردم، بنابراین نیازی به تکرار مجددشون نیست.
در این مقاله تمرکزم فقط بر یوتیوب مارکتینگ (بازاریابی در یوتیوب) برای بیزینسهای کوچک خواهد بود.
سه توصیه مهم من به شما موارد زیر هستند:
کلمات کلیدی تراکنشی رو هدف قرار بدید
شما به عنوان مالک یک بیزینس کوچک که دارای بودجه و منابع کافی برای تولید دهها ویدیو در ماه نیست باید تمرکزتون رو به تولید چند ویدیوی هدفمند و با کیفیت بالا معطوف کنید که مردم واقعا به دیدنش تمایل پیدا کنند.
و این یعنی تولید ویدیو درباره موضوعاتی که براش تقاضا وجود داره.
از بین سه منبع پرترافیک ویدیوها در یوتیوب: جستجوsearch، پیشنهاد suggested، و خانه home، هدف شما باید به دست آوردن نظرات جستجو search views، نظرات پیشنهادی suggested views و نظرات خانه home views باشه که اغلب پر از محتوای کانالهای محبوب هستن.
برای به دست آوردن سرچ ویوها، باید کلمات کلیدی پر- تیراژ high-volume ، کم رقیب low-competition رو هدف قرار بدید.
همینطور کلمات کلیدی تراکنشی رو هدف قرار بدید که نشون دهنده نیت جستجو کنندهها برای خریده.
فراخوان (CTA) قوی بگذارید
قبلا در سئو روز در رابطه با سئو یوتیوب درباره CTA صحبت کردم .خیلیها پیشنهادشون اینه که CTAها در آخر ویدیوها قرار بگیرن، اما مردم معمولا ویدیوها رو کامل نگاه نمی کنن.
کاربرها معمولأ به ۱۵ثانیه اول هر ویدیو توجه می کنن، این همون جائیه که شما باید CTA رو بگذارید.
ترتیب کار می تونه به این صورت باشه:
شروع با چیزی که توجه رو به خودش جلب کنه > مروری کلی بر موضوع ویدیو > و افزودن CTA.
وقتی CTA در ابتدا قرار می گیره بهتره چیز با ارزشی مثل دمو یا نمونه رایگان محصولتون یا یک دانلود رایگان پیشنهاد داده بشه.
در نظر داشته باشید که اقدام به فروش زودهنگام می تونه نتیجه معکوس روی تماشاگر داشته باشه.
اگه بتونید با عرضه چیزی ارزشمند، به ایمیل تماشاگر تون دست پیدا کنین در آینده می تونید با برگزار کردن کمپین های ایمیلی اونها رو به مشتری تبدیل کنید.
در پایان ویدیو تون یک CTA قوی بگذارید تا از تماشاگرهاتون بخواید نگاهی به محصولات یا خدمات شما بندازن. نحوه سئو و بهینه سازی ویدیو را بخوانید .
محتوای ارزشمندی تولید کنید
به جای اینکه صرفأ آگهی تبلیغاتی در کانال برند یوتیوب خودتون بگذارید، محتوایی ارزشمند و جذاب تولید کنید و سعی تون این باشه که یک انجمن بسازید.
مقالاتی که در رابطه با محتوا به شما کمک میکنند عبارتند از :
چگونه تولید محتوا کنیم؟ ⇔ بازاریابی محتوا چیست؟ ⇔ انواع محتوا چیست؟ ⇔ رعایت اصول سئو در تولید محتوا ⇔ تولید محتوا چیست؟ ⇔ محتوای خوب و یونیک چیست؟
همینطور می تونید ویدیوهایی تولید کنید که حاوی تقدیر مشتریها از محصولات شما باشه یا حاوی آموزش عملی درباره محصول شما باشه.
به تولید ویدیوهای پشت صحنه از تیم خودتون هم فکر کنید تا از این طریق بعد انسانی برندتون رو به نمایش بذارین.
شناخت کاربرها از تیم شما و داستان کسب و کار شما میتونه ارتباطی قوی بین شما و مخاطبتون ایجاد کنه.
به قول معروف مردم قبل از پول دادن به یک کالا، داستانی که پشت اون کالا هست رو میخرند.
کار مهم دیگهای که میتونید انجام بدید اینه که ویدیوهای اطلاع رسانی تهیه کنید که حاوی توصیه ها و رهنمودهای کارشناسان در باره صنعت شما باشه.
این کار میتونه به طور موثری اعتبار شما رو در حوزه کاری خودتون بالا ببره و درکل فواید زیادی برای کسب وکارتون داشته باشه.
هیچ وقت برای شروع به ایجاد یک کانال یوتیوب مرتبط با بیزینس شما دیر نیست.
اما جلو هم نیستید. به همین دلیل باید برای ساختن یک استراتژی بازاریابی در یوتیوب بیشتر تلاش کنید تا بتونید به مخاطبهای مطلوبتان دست پیدا کنید و از اونها مشتری بسازید.
از ابزارهای بازاریابی دیجیتال به درستی استفاده کنید.
همیشه دست بالای دست زیاده و رقابت تنگاتنگ، اما اگه رویکرد درستی داشته باشید چیزی که به دست می آورید ارزشش رو خواهد داشت.