آیا برای نصب گوگل آنالیتیکس دچار مشکل هستید؟ در این مقاله به بیان مراحل گام به گام ۳ روش نصب گوگل آنالیتیکس میپردازیم.

به دنبال این ضرورت، گوگل یک سرویس رایگان تحت عنوان گوگل آنالیتیکس را در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید از این سرویس، برای تجزیه و تحلیل داده های وب سایت خود استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم چندین روش نصب گوگل آنالیتیکس را بررسی کنیم. کافی است تا یکی از این روش ها را انتخاب کنید و تجزیه و تحلیل داده های وب سایت خود را هر چه سریعتر شروع کنید.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) چیست؟
گوگل آنالیتیکس یکی از قدرتمندترین و محبوب ترین ابزارها در جهت تجزیه و تحلیل داده های وب سایت محسوب می گردد. این ابزار رایگان، به شما کمک می کند تا آمار وب سایت خود را بررسی کنید. از جمله اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهد شامل:
- تعداد بازدیدکنندگان وب سایت شما به صورت روزانه چقدر می باشد
- مدت زمانی که کابران در وب سایت شما وقت خود را می گذرانند چه میزان است
- ورودی ها و ترافیک وب سایت شما از کدام منبع هستند (مستقیم، شبکه های اجتماعی یا…)
- مخاطبان هدف شما چه افرادی هستند و علایق آن ها به چه صورت می باشد
- به کدام صفحات وب سایت شما علاقه بیشتری دارند
- بر روی کدام دکمه ها کلیک بیشتری شده است
- و …
اما برای استفاده از این سرویس قدرتمند باید آن را نصب کنید. پس با ما همراه باشید تا مراحل نصب گوگل آنالیتیکس را با هم بررسی کنیم.
روش های نصب گوگل آنالیتیکس
در این مقاله، سه روش نصب گوگل آنالیتیکس مورد بررسی قرار گرفته است که عبارتند از:
- نصب گوگل آنالیتیکس از طریق google tag manager
- نصب گوگل آنالیتیکس با استفاده از tracking code
- نصب گوگل آنالیتیکس با استفاده از افزونه Monsterinsights
روش پیشنهادی ما به شما نصب گوگل آنالیتیکس از طریق Google Tag Manager می باشد.
۱- نصب گوگل آنالیتیکس از طریق google tag manager:
در این مرحله، نصب و راه اندازی سرویس گوگل آنالیتیکس با استفاده از گوگل تگ منیجر مورد بررسی قرار می گیرد. این روش جدیدترین روش نصب گوگل آنالیتیکس محسوب می شود که خود گوگل هم این روش را پیشنهاد می کند. این روش به شما این امکان را می دهد که خیلی راحت تر، سرویس گوگل آنالیتیکس را مدیریت کنید.
شما قبل از هر کاری نیاز به یک حساب گوگل دارید. پس در ابتدای کار یک جیمیل برای خود ایجاد کنید. در صورتی که از قبل جیمیل دارید می توانید از همان جیمیل برای گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. فراموش نکنید که برای حفظ امنیت اطلاعات خود، مطمئن شوید شخص دیگری به این حساب دسترسی ندارد.
گام اول : ایجاد حساب گوگل آنالیتیکس
در نوار آدرس مرورگر خود عبارت “google analytics” را جستجو کنید و در صفحه باز شده، بر روی لینک analytics.google.com”” کلیک کنید.

پس از ورود به گوگل آنالیتیکس، حساب کاربری مورد نظر خود را انتخاب و login کنید.

بعد از login شدن، شما به صفحه ای به شکل زیر هدایت خواهید شد.

در این مرحله بر روی گزینه “sign up” کلیک کنید. سپس گزینه “admin” را انتخاب کنید و از بخش account”” بر روی گزینه “create account” کلیک کنید.



در این قسمت باید تنظیمات مربوط به property انجام شود. در قسمت Property name”” نام وب سایت خود را وارد کنید. با استفاده از گزینه “Industry category” زمینه فعالیت خود را مشخص کنید. به عنوان مثال اگر در زمینه غذا فعالیت می کنید، گزینه “Food and Drink” را انتخاب کنید. منطقه زمانی یا همان time zone را روی کشور ایران تنظیم کنید. در نهایت برای گزینه “Currency displayed as”، روی فلش سمت راست دکمه پایینی کلیک کنید و گزینه “US Dollar (USD $)” را انتخاب کنید. سپس بر روی گزینه “create” کلیک کنید.



نکته: ایجاد حساب گوگل آنالیتیکس در هر سه مرحله مورد نیاز شما می باشد. در هر مرحله در صورتی که از شما tracking code خواسته شد به این بخش رجوع کنید و همین مراحل را انجام دهید.
پیکربندی ساده گوگل آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر
استفاده از آنالیتیکس از طریق GTM به شما امکان می دهد کدهای موجود در سایت خود را ساده کنید
۲- نصب گوگل آنالیتیکس از طریق tracking code
همان طور که می دانید وردپرس هم اکنون یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا می باشد. به همین دلیل قصد داریم روش نصب گوگل آنالیتیکس از طریق خود وردپرس را نیز به شما آموزش دهیم.
گام اول: ایجاد حساب گوگل آنالیتکس و دریافت کد رهگیری
در ابتدا وارد حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود شوید (مراحل ایجاد حساب در گوگل آنالیتیکس به صورت کامل و قدم به قدم در ابتدای همین مقاله توضیح داده شده است) و از طریق منوی admin، از بخش account، قسمت property، گزینه tracking info را انتخاب کنید. سپس بر روی گزینه tracking code کلیک کنید و کدی را که در تصویر پایین مشخص شده است کپی کنید.

گام دوم: ورود به پیشخوان وردپرس و دسترسی به کدهای header
وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید و از طریق گزینه نمایش، ویرایشگر پوسته را انتخاب کنید.

گام سوم: الصاق tracking code در بخش header
در این گام باید tracking code (منظور از tracking code همان کدی است که در گام اول کپی کردید) را در قسمت مشخص شده، paste کنید.

گام چهارم: اطمینان از صحت انجام کار
در این گام برای اطمینان از صحت مراحل انجام شده، وارد گوگل آنالیتیکس شوید. سپس از منوی realtime، گزینه overview را انتخاب کنید. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید اکنون یک کاربر فعال وجود و این به معنی درستی انجام کار شما می باشد.

نحوه استفاده از گزارشات Real-Time گوگل آنالیتیکس
با گزارش real time گوگل آنالیتیکس اطلاعات بسیار مفیدی را در می یابید
جمع بندی:
زیبایی و کاربر پسند بودن وب سایت یکی از عوامل مهم جذب مخاطب می باشد اما برای اینکه بدانید مخاطبان هدف شما دقیقا به دنبال چه چیزی هستند و نیاز اصلی آن ها چیست، باید بتوانید رفتار و تعامل آن ها را تجزیه و تحلیل کنید. البته در کنار مخاطبان، خود شما هستید که به عنوان صاحب کسب و کار ، فعالیت های زیادی را در راستای جذب مخاطب و افزایش ترافیک وب سایت خود انجام داده اید و همین طور هزینه هایی را پرداخت کرده اید. بنابراین شما هم باید این امکان را داشته باشید تا بررسی کنید که به ازای مبالغ پرداختی و فعالیت های انجام شده، خروجی کار شما به چه صورت بوده است.
بنابراین گوگل یک ابزار رایگان، تحت عنوان گوگل آنالیتیکس را در اختیار شما قرار داده است که به شما امکان می دهد داده های وب سایت خود اعم از میزان ورودی، نرخ تبدیل، صفحات پربازدید، علایق کاربران، نرخ پرش، تعداد کاربران جدید و… را تجزیه و تحلیل کنید و در راستای بهبود و رشد وب سایت خود از آن استفاده کنید. در این مقاله، شما با سه روش نصب گوگل آنالیتیکس آشنا شدید که می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید و طبق آن مراحل سرویس گوگل آنالیتیکس خود را راه اندازی کنید. البته پیشنهاد خود گوگل، روش اول یعنی نصب گوگل آنالیتیکس از طریق گوگل تگ منیجر می باشد. پس همین الان گوگل آنالیتیکس را نصب کنید و از امکانات فوق العاده این سرویس استفاده کنید.