گوگل همیشه اولین و آخرین یار وفادار ما در پاسخ به سوال هایمان بوده اما آیا تابحال به درستی پاسخ دریافتی از گوگل شک کرده اید؟

تقریبا اواسط سال پیش بود که گوگل یک مقاله ۳۰ صفحه ای در رابطه با ساز و کار اعتبار سنجی محتواهای ورودی اش منتشر کرد و در آن توضیح داد که چطور در سرچ گوگل، یوتیوب، اخبار گوگل، تبلیغات و در کل هر محصول مرتبط با گوگل با اطلاعات غلط مبارزه می کند. در این مقاله به تحقیقی می پردازیم که امسال یعنی سال ۲۰۲۰ توسط کمپانی ماز انجام شده و در آن میزان اعتماد کاربران به نتایج گوگل مورد بررسی قرار گرفته است.
بررسی سرچ های گوگل (تحقیق سال ۲۰۲۰)
پنل دانش گوگل (knowledge panel)
به احتمال زیاد پیش آمده عبارتی را در گوگل سرچ کنید و در قسمت سمت راست صفحه ی جستجو باکسی را دیده باشید که مشخصا توضیحاتی در مورد عبارت سرچ شده شما داده است.

وبینار آشتی با گوگل (جستجوی پیشرفته)
وبینارهای رایگان دیجیتال مارکتینگ ویژه بحران کرونا
فیچر اسنیپت (Featured snippet)
یکی دیگر از ویژگی های گوگل فیچر اسنیپت است که احتمالا با آن آشنا هستید. در این روش گوگل محتوای وب سایت را مستقیما در صفحه اول نتایج و در بالاترین قسمت قرار می دهد و به صورت موردی به پرسش شما جواب می دهد.

گوگل در سال ۲۰۱۸ تقریبا ۱۲% سرچ هایش را به فیچر اسنیپت اختصاص داده بود و این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۱۶% رسیده این نشان می دهد گوگل در حال افزایش فیچر اسنیپت هاست و همین می تواند فرصتی برای سئو وب سایت ها باشد.

تحقیقات کمپانی ماز در ارتباط با اطمینان کاربران به نتایج گوگل
در این تحقیقات ۱۱۰۰ کاربر شرکت کردند که ۷۰% آن ها در آمریکا، ۲۱% در هند و ۵% در اروپا زندگی می کردند. ۶۳% کاربران سنی از حدود ۱۸ سال تا ۳۵ سال داشتند و ۱۷% هم بالای ۴۶ سال سن داشتند. در این تحقیق به سوال هایی که از کاربران در مورد اطمینان به پاسخ دریافتی از گوگل پرسیده شده امتیاز ۱ تا ۵ داده شده که یک کمترین میزان اعتماد و ۵ بیشترین میزان اعتماد در نظر گرفته شده است.

یافته های تحقیق
اعتماد بیشتر کاربران در زمینه های پزشکی، سیاسی، مالی و قانونی
در قسمت اول تحقیق از کاربران پرسیده شد که تا چه میزان تصمیمات مالی، سیاسی، پزشکی و قانونی شان را بر حسب پاسخ هایی که از گوگل دریافت می کنند می گیرند؟

جمع بندی
در این مقاله به مسئله ی میزان موثق بودن اطلاعات دریافتی از گوگل پرداختیم و تحقیقاتی که توسط ماز از یک گروه ۱۱۰۰ نفره انجام شده بود را بررسی کردیم. نتیجه این تحقیقات نشان داد افراد جوان به اطلاعاتی که از گوگل می گیرند اعتماد بیشتری دارند در حالی که بیشتر افراد مسن اطلاعات دریافتی از گوگل را غیر موثق می دانند و تمایل دارند برای پاسخ پرسش خود جستجوی بیشتری انجام بدهند.