در این مقاله قصد داریم تا شما را با ۷ نکته مهم پیشرفته طراحی سایت در سال ۲۰۲۰ آشنا کنیم. اگر قصد دارید تا آشنایی اولیه با نکات مهم در طراحی یک سایت موفق داشته باشید، پیشنهاد میکنیم در ابتدا مقاله ۷ نکته مهم طراحی سایت را دنبال کنید.
اما ۷ نکته پیشرفته طراحی سایت چیست؟
نکته اول-شناخت نیازهای مشتری
این نکته را ضروری ترین و زیرساختیترین مرحله قبل از شروع کار خود بدانید. تامین نیاز مشتری و کسب و رضایت مشتری لازمه بقای هر کسب و کاری است. در غیر این صورت از بین خواهید رفت. به زبان ساده خود را باید جای مشتری بگذارید و ببینید چه علایقی دارند، چه نیازهایی دارند، محدوده سنی آنها چیست، بیشتر در چه حوزهای مشغول فعالیت هستند، شما چگونه میتوانید نیاز آنها را برطرف کنید، چگونه میخواهید با مشتری خود ارتباط برقرار کنید، چگونه خود را به آنها میشناسانید و…
پس از تحقیق و بررسی تازه میتوانید با پاسخ به سوالها، طرح کلی سایت خود را ایجاد کنید.
نکته دوم- تولید محتوای جذاب
برای تولید محتوای خود برنامه داشته باشید. در واقع شما باید بدانید مخاطب شما کیست، چه علایق و روحیاتی دارد، چه نیازهایی دارد و شما چگونه میتوانید نیازهای او را برطرف سازید. در همین راستا باید محتوای جذاب، ناب، غیرتکراری و جامع در راستای نیاز و اهداف مخاطب تولید کنید.
در نظر داشته باشید اگر محتوای شما تکراری باشد، جذابیتی برای مخاطب ندارد. چون قبلا آن را دیده و در نتیجه سایت را ترک میکند. همچنین ارزش برند شما در ذهن مخاطب پایین میآید.
نکته سوم-فقط محتوای متنی تولید نکنید
از سوی دیگر تنها به محتوای متنی بسنده نکنید. تصویر، صوت و ویدئو هریک هزاران برابر بیشتر از متن قابلیت اثرگذاری در مخاطب را دارند. بنابراین حتما از انواع مختلف محتوا استفاده کرده تا جذابیت و اثرگذاری خود را بیشتر کنید. تجربه نشان داده تولید محتوا صوتی و ویدئویی سهولت بیشتری در انتقال پیام داشته و سریعتر مخاطب را جذب میکند.

نکته چهارم- اصول تجربه کاربری را به کار گیرید
خود را جای مخاطب بگذارید. کاربر وارد سایت شده و با حجم زیادی از اطلاعات روبه رو میشود. بنابراین اگر طراحی شما صحیح نباشد، کاربر در میان حجم انبوه محتوا سردرگم شده، به هدف خود دست نمیابد و نهایتا سایت را ترک میکند.
در هر مرحله از طراحی سایت باید فکر کنید تا کاربر در کوتاهترین زمان و به سادهترین روش به هدف خود دست یابد. عوامل زیادی در این زمینه دخیل هستند. برای نمونه یک سایت با تجربه کاربری مناسب سرعت بالایی دارد، ریسپانسیو طراحی شده و کاربر میتواند در موبایل و تبلت هم صفحات سایت را به درستی مشاهده کند و هم چنین صفحات مهم در منوی سایت با چیدمان صحیح قرار گرفتهاند.
نکته پنجم- مخاطب را آسان به هدف برسانید
این نکته در راستای نکته قبل میباشد. در هر بخش از سایت خود باید پیاده سازی این نکته را به یاد داشته باشد. برای دستیابیبه این هدف حتما از اصول رابط کاربری و تجربه کاربری استفاده کنید. در مقالات قبلی میتوانید درباره ویژگیها و تفاوت این دو بیشتر بخوانید.
نکته ششم-راههای ارتیاطی با مشتری را شناسایی کنید
در این راستا سعی کنید از به روزترین ابزارهای ارتباطی استفاده کنید. برای مثال حتما از سرویس چت آنلاین در سایت خود استفاده کنید. در این صورت میتوانید در هر ساعت از شبانه روز در دسترس مشتریان خود باشید. حتما استفاده از ابزارهای ارتباطی با یک کلیک را مد نظر داشته باشید. یعنی مشتری بتواند با یک کلیک به انواع راه های ارتباطی شما از شماره تلفن گرفته تا لینک تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و … به شما دسترسی پیدا کند. سعی کنید در تمام صفحات خود راههای ارتباطی را قرار دهید تا مشتری در دسترسی به شما دچار مشکل نشود.

نکته هفتم-سرعت سایت خود را بالا ببرید
این نکته از زیرساختیترین و حیاتیترین نکات به شمار میرود. اگر سایت شما دیر لود شود، مخاطب منتظر نمانده و سایت را ترک میکند. یعنی هر چه قدر هم که در سایت خود خوب عمل کرده باشید، با سرعت پایین هیچ گاه دیده نمیشوید.
سرعت سایت به عوامل زیادی بستگی دارد. برای نمونه انتخاب هاست مناسب و با کیفیت و متناسب با ترافیک سایت بسیار اهمیت دارد. اگر گرافیک سایت سنگین باشد یا از اسکریپتهای زیادی استفاده شود، حجم سایت بالا رفته و سرعت آن پایین میآید. بنابراین حتما از تجربه متخصصین این حوزه باید استفاده کنید.