CDN چیست؟
CDN مخفف Content delivery network است و در فارسی به آن شبکه توزیع محتوا گفته می شود. یکی از مهمترین معیارها در سئو سایت سرعت لود سایت برای کاربران است. فرض کنید کاربری از خارج از کشور بخواهد سایت شما را که در داخل کشور میزبانی میشود مشاهده کند. طبیعتاً به دلیل مسافت سرعت لود سایت برای این کاربر با کاربری که در داخل کشور قرار دارد متفاوت است. CDN مجموعهای از سرورها است که یک نسخه کششده از سایت شما را بسته به محل کاربر از نزدیکترین سرور خود به کاربر به نمایش در میآورد.
در انیمیشن زیر می توانید به سادگی وظیفه CDN را ببینید.
چرا باید از CDN استفاده کنیم؟
یکی از معیارهایی که سئوکارها برای بهینه بودن سایت خود بررسی می کند استفاده از GTMETRIX است. در این سایت تعدادی از پارامترها برای بهینه بودن سایت شما بررسی می شود و یکی از این پارامترها همانطور که در عکس زیر می بینید استفاده از CDN است.

امنیت بیشتر با CDN
یکی از دلایلی که باعث می شود سایت ها به استفاده از CDN روی بیاورند افزایش امنیت است. وقتی سایتی از CDN استفاده کند IP اصلی سرور مخفی می شود و باعث می شود تا هکرها نتوانند به سایت حملات Ddos انجام دهند. با استفاده از CDN سایت شما پشت یک فایروال تحت وب یا WAF قرار می گیرد و دستورات مشکوک به سمت سرور اصلی شما ارسال نمی شود.
کاهش بار سرور با CDN
یکی دیگر از دلایلی که سایت هایی که بازدید زیاد دارند از شبکه توزیع محتوا استفاده می کنند کاهش بار و فشار روی سرور اصلی است. با توجه به اینکه وقتی از Cdn استفاده می کنیم سرور مستقیما درخواست های کاربران را پاسخ نمی دهد درگیری و فشار سرور کمتر خواهد شد.
از چه CDNای استفاده کنیم؟
شرکت های بسیاری هستند که از خدمات CDN را ارائه می دهند. اما برخی از آنها سرویس های رایگان نیز ارائه می دهند. معروفترین شرکت CDN در دنیا CloudFlare است که خدمات رایگان نیز دارد. اما یکی از مهمترین دلایلی که از کلودفلیر در ایران نمی توان استفاده کرد، نداشتن سرور در داخل کشور است که باعث می شود کاربران داخل کشور نیز از سرورهای خارج کشور سایت را مشاهده کنند حتی اگر سرور اصلی سایت داخل کشورد باشد و این خود باعث کندی می شود. اما یکی دیگر از شرکت هایی که توانسته در بین کاربران محبوبیت بسیاری کسب کند شرکت آروان کلود است. این شرکت سرورهای متعددی در شهرهای مختلف ایران دارد و بهترین گزینه برای استفاده از CDN برای سایت های داخلی است.
امیدواریم مقاله «CDN چیست» برای شما عزیزان مفید بوده باشد. خوشحالیم که با ما همراه هستید 🙂