
بهینه سازی تجربه کاربری ، یکی از عوامل مهم در موفقیت بلند مدت یک وب سایت است .اگر صاحب کسب و کار اینترنتی هستید ، core web vitals یا هسته حیاتی گوگل به شما کمک می کند تا کیفیت تجربه کاربری و در نهایت رتبه سایت تان را بالا ببرید .
بنابراین در این پست قصد داریم شما را با هسته حیاتی گوگل و نحوه کار ان آشنا کنیم .
هسته حیاتی گوگل یا core web vitals مجموعه ای از معیارهای تاثیر گذار برجنبه های اصلی تجربه کاربری است. این معیارها مواردی مانند : مدت زمان بارگذاری صفحه ، تعامل و ثبات محتوا در زمان بارگزاری صفحه را اندازه گیری می کنند.
در حقیقت ،هر یک از اجزای core web vitals نشان دهنده جنبه مشخصی از تجربه کاربراست که منعکس کننده تجربه واقعی کاربر ازدنیای وب هست .
گزارش core web vitals بر اساس سه معیار LCP ،FID و CLS در دو نسخه موبایل و دسکتاپ اندازه گیری می شوند .
بررسی معیارهای اصلی core web vitals
۱- LCP: Lcp مخفف عبارت largest contentful paint می باشد و مدت زمانی که طول می کشد تا بزرگترین بخش صفحه بارگزاری شود را اندازه گیری می کند . برای وب سایت هایی که تجربه کاربری خوبی دارند زمان lcp را زیر ۲.۵ ثانیه نمایش میدهد
این فاکتور مستقیما به سرعت سایت مربوط می شود .طبیعتا هرچه سرعت سایت بیشتر باشد ، تجربه کاربری نیز بالاتر خواهد بود.
۲- FID : FID مخفف عبارت First Input Delay است .این معیار سرعت بارگذاری اولین محتوا در صفحه را اندازه گیری می کند. از زمانی که کاربر یک صفحه از سایت را بازمیکند محاسبه زمان شروع میشود و تا زمانی که اولین محتوا در صفحه بار گذاری میشود ، این محاسبه ادامه دارد.گوگل اعلام کرده زمان ایده آل برای FID کمتر ۱۰۰میلی ثانیه می باشد.
۳- CLS : CLS مخفف عبارت Cumulative Layout Shift است .این معیار زمان تغییرات داینامیک بصری را بررسی می کند و برای اینکه سایت تجربه کاربری خوبی داشته باشد این مقدار باید کمتر از ۰.۱ باشد.
لازم به ذکر است نمره مشخص شده برای شاخص های Core Web Vital (طبق گفته گوگل ) با تغییر انتظارات کاربران ، ممکن است تغییر کند .
اهمیت Core Web Vital سرچ کنسول گوگل
به دو دلیل Core Web Vital اهمیت زیادی برای وب مستران دارد: تجربه کاربری و سئو .به عبارت دیگر، Core Web Vital باعث می شود کاربران حس بهتری به سایت تان داشته باشند و تجربه متفاوتی را کسب کنند.
از طرف دیگر،احتمال زیاد گوگل بهینه سازی Core Web Vitals را به عنوان معیار در سئو ۲۰۲۱ استفاده می کند.در نتیجه هر وب سایتی باید از معیار های Core Web Vitals پیروی کند.
عوامل موثر در کسب نمره مثبت Core Web Vitals
عوامل زیادی در گرفتن امتیاز بالا Core Web Vitals دخالت دارند :
● هاست باکیفیت و پرسرعت : هاست پرسرعت امتیاز LCPسایت تان را بهبود می بخشد .
● قالب های سبک و بهینه : سایت های وردپرسی که از ویژال کامپوزیت استفاده می کنند یا نصب افزونه های مختلف به شدت به بهینه سازی قالب سایت تان لطمه می زند .
● طراحی قالب (UI) مناسب : صفحات وب ساده که دسترسی به تمامی امکانات سایت برای کاربر مهیا باشد ، می تواند تجربه کاربری بسیار خوبی داشته باشد .همچنین مشخص کردن سایز تصاویر در html به بهبهود نمره CLS سایت شما کمک می کند.
● بهینه سازی فایل های CSS و js وتصاویر : بهینه سازی و فشرده کردن فایل های سایت با افزونه wp-rocket می تواند امتیاز FID وب سایت شما را بهبهود ببخشد.
روش های تجزیه و تحلیل عملکردهای Core Web Vitals
روش های مختلفی برای ردیابی Core Web Vital در سایت وجود دارد:
PageSpeed Insights●
Chrome UX Report●
Chrome DevTools●
Lighthous●
Web Vitals Chrome Extension●
سه معیاری که در Core Web Vitals اندازه گیری می شوند ، همگی در راستای بهبود تجربه کاربری هستند.بنابراین وبمسترانی که برای سئو حرفه ای و دراز مدت وب سایت شان هدف گذاری کرده اند باید سعی کنند حداقل ۷۰% از بازدیدهایی که دارند از نظرLCP،FID و CLS در وضع مطلوبی باشد .